Wat te doen voor kinderen in Mauritius

Feature
// 01/04/2016

Wat is er te doen voor kinderen in Mauritius? We kwamen erachter dat veel mensen met kinderen het moeilijk vinden om erachter te komen wat er te doen is voor gezinnen. Naar onze mening kan er meer gedaan worden voor kinderen, maar toch zijn er genoeg leuke dingen te doen voor de kinderen tijdens jullie vakantie. In deze blog hebben wij het leukste op rij gezet.

La Vanille park

la-vanille-park-bobby

Met de mogelijkheid om op schildpadden te zitten en ze te voeren is La Vanilla park heel leuk om met je kinderen heen te gaan als je in Mauritius bent. Behalve schildpadden is er ook een kinderboerderij waar de kinderen geiten en varkens kunnen voeren. Ook zijn er apen en krokodillen. De entree van La Vanilla park is best betaalbaar. Kinderen betalen doordeweeks 235 Rs en 125 Rs in het weekend.

Casela

casela-lion

De grote broer van La Vanilla park is Casela. Hier zie je meer soorten dieren, kunnen de kinderen kamelen rijden en kan je dichtbij leeuwen komen. Je kan in Casela ook op een segway rijden en ziplinen. Ook hier is een kinderboerderij en een speeltuin voor kinderen. De entree is hier wat hoger, namelijk 475 Rs voor een kind. Daarnaast kosten sommige activiteiten ook geld.

Meer info vindt je op de website van Casela.

Ziplinen in Chazal

chazal-zipline

De grootste zipline baan van Mauritius is in Chazal. Het park heeft 6 zipline mogelijkheden en is beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar. Aan het einde is er ook nog een waterval. Hier kan je zwemmen of vanaf springen, dus vergeet de zwembroek niet. Chazal ligt in het zuiden van Mauritius en prijzen beginnen vanaf 1.350 Rs.

Bekijk de website van Chazal voor meer informatie.

Avontuurpark Ile Aux Cerfs

adventure park ile aux cerfs

Ile aux Cerfs zelf is al een must see als je in Mauritius bent vanwege hoe mooi het is. Onlangs hebben ze er ook een avontuurpark aangelegd. Onder begeleiding kunnen kinderen van boom naar boom klimmen op een parcours. Ouderen die ook wat avontuur willen op Ile aux Cerfs kunnen parasailen.

Onderwater wandeling Grand Baie

underwater

Deze activiteit is vrij uniek, op zoveel plekken op aarde zie je niet zoiets als dit. In het noorden is de zee bij Grand Baie rijk aan tropische vissen. Op een plek waar het water ondiep is is er een onderwaterpark aangelegd. Je loopt als een astronaut langs koraal en vissen. Zelfs mensen die niet kunnen zwemmen kunnen deze tour doen. Soms zie je ook schildpadden.

Bekijk de website of Solar undersea walk voor meer informatie.

Kartbaan Cascavelle

kart court flic en flac

Speedomax is de enige kartbaan in Mauritius en is gemakkelijk te bereiken vanuit Flic en Flac. Het is een groot parcours en zeker leuk voor de jonge adrenaline junkies. De rondjes worden opgenomen en geplaatst op de website. Speedomax bied pakketten aan met eten en karten of familiepakketten.

Klik hier om meer over de kartbaan te lezen.

The Curious Corner of Chamarel

Curious-Corner-of-Chamarel

Chamarel staat voornamelijk bekend vanwege de mooie uitkijkplekken, Seven Coloured Earth en Chamarel waterval. In Chamarel, tegenover de Seven Coloured Earth vindt je ook de Curious Corner of Chamarel. Deze plek speelt spelletjes met het brein door alles uit perspectief te trekken en dus erg leuk voor de kinderen. Je kan de Curious Corner goed combineren met een bezoek aan de andere attracties.

Bezoek de website van de Curious Corner of Chamarel voor meer informatie.

Zie wilde dolfijnen

Elke morgen zwemmen er groepen dolfijnen langs de kust van Blue Bay en Tamarin in Mauritius. Door een tour te doen naar Ile aux Benitiers ga je eerst op zoek naar de dolfijnen. Het is mogelijk om in het water te gaan om met ze te zwemmen, maar ik raad dit niet aan voor kinderen. Je bent op de open zee en het is best moeilijk om de dolfijnen te volgen, omdat ze zo snel zijn. Toch is het mooi voor kinderen en ouders om ze te zien zwemmen.

Body board in Tamarin

Om Mauritius heen liggen veel lagunes. Daardoor is de zee vrij kalm aan de stranden. In Tamarin is geen lagune maar een baai. De golven kunnen hier doorbreken tot dicht bij het strand. Het strand hier is populair onder surfers en mensen met bodyboards. Als je hier wilt bodyboarden moet je wel je eigen bodyboard meenemen. Als de zee erg ruig is is het niet aan te raden om hier het water in te gaan met kinderen.

Categories
Feature