Toeristen visa

Praktisch
// 19/04/2016

Als toerist zijnde mag je maandenlang achtereenvolgend in Mauritius blijven. Je visa kost niks, alsook het verlengen van je visa. De regels zijn simpel, maar voor velen onbekend..

Regels

Wanneer je Mauritius betreed vanuit het vliegtuig zal de immigratie officier het aantal dagen tellen dat je in Mauritius zal verblijven op basis van je vliegtickets. Op basis hiervan krijg je een stempel met 30, 60 of 90 dagen dat je mag blijven. Als je naar Mauritius komt zullen ze zeggen dat dat je tot 90 dagen mag blijven in Mauritius. Je mag echter tot 180 dagen per jaar blijven in Mauritius. Veel mensen hebben hier geen weet van, ook niet in Mauritius. Waarom dit niet duidelijk wordt verteld weet ik niet..

Mauritius visa verlengen

Wat heb je nodig?

Om langer dan 90 dagen in Mauritius te mogen verblijven heb je het volgende nodig:

Een kopie van je paspoort
Een kopie van de stempel uit je paspoort
Een bankoverzicht
Je (nieuwe) retourticket
Een brief van de eigenaar van waar je verblijft waarin hij/zij bevestigd dat je langer kan blijven
Een bewijs dat de eigenaar werkelijk de eigenaar is. Dit kan bijvoorbeeld een water- of elektriciteitsrekening zijn.

Waar moet je naartoe?

Je visa verlengen kan in het immigratiekantoor in Port Louis. Het kantoor bevind zich op de eerste verdieping van het gebouw genaamd ‘Sterling House’. De straatnaam is Lislet Geoffrey street.

De procedure

In het kantoor wacht je tot je aan de beurt bent. Als je alle documenten op zak hebt kan je binnen enkele minuten al je stempel krijgen. Op deze nieuwe stempel wordt je nieuwe uitreisdatum geschreven. Tot die dag is je visa voor Mauritius geldig. Het verlengen van je visa is kosteloos!

 

 

Categories
Praktisch