Drinkwater in Mauritius

Feature
// 04/04/2016

Moet je in Mauritius water drinken uit de kraan of uit een fles? Een blangrijke vraag als je in Mauritius verblijft. Wat te doen?

Kraanwater of water uit de fles?

Op vakantie in Mauritius is het aan te bevelen om altijd water uit een (vooraf gesloten) fles te drinken i.p.v. kraanwater. De kwaliteit van kraanwater verschilt per regio, daarom kan je naar ons inszien maar beter altijd water uit de fles drinken. Het is zonde om tijdens je vakantie ziek te worden mocht je maag er niet tegen kunnen.

Wij kwamen erachter dat in onze gootsteen en op onze vaatrek zwarte vlekken ontstonden na een aantal dagen. Wij zijn er niet achter kunnen komen waardoor dit komt, maar het heeft ons ervan overtuigd om fleswater te gebruiken.

Wanneer water uit de fles?

Als je ijsklontjes maakt, gebruik hiervoor dan fleswater. Ook voor de koffie en thee raden we aan om fleswater te gebruiken. Koffiezetapparaten en waterkokers halen niet altijd het kookpunt en koken sowieso niet voor een paar minuten. Ook na het tandenpoetsen kan je het beste je mond spoelen met fleswater.

Wil je kraanwater toch gaan gebruiken? het helpt altijd om het water ong. 3 minuten te laten doorkoken. Lost dit het probleem volledig op? Ik durf het gewoon niet met zekerheid te zeggen.

Duurzaam

Door de jaren heen is de kwaliteit van het water beter geworden in Mauritius, het is dus mogelijk dat binnen een paar jaar water kan worden gedronken vanuit de kraan. Dit zal niet alleen goedkoper zijn maar ook beter voor het milieu. Plastic flessen worden op veel plekken zomaar gedumpt, ook omdat er geen statiegeld op plastic flessen zit. Mauritius is wel bezig over het gebruik van plastic. Sinds 2016 is het bijvoorbeeld niet meer toegestaan om plastic tasjes te gebruiken.

Waar koop je water?

De supermarkt is de goedkoopste plek om water te kopen. Over het algemeen is het merk ‘Vital’ het goedkoopst in de supermarkten. De prijs voor een 1,5L fles water kost rond de 16 MUR (ongeveer 40 eurocent) . Er zit geen statiegeld op de flessen.

Categories
Feature, Praktisch