Champs de Mars Paardenrace

Cultuur
// 23/02/2016

De paardenrace in Port Louis is de kans om alle soorten bewoners van Mauritius in één oogopslag te zien. Rijk en arm begeven zich elke zaterdag naar de Champs de Mars racetrack om hun geluk te testen.

Over champs de Mars

Champs de Mars is ‘s werelds op een na oudste paardenrace en de paardenrace kan gezien worden als de nummer één sport in Mauritius aangezien geen enkel ander sportevenement zoveel mensen aantrekt. De racetrack is prachtig aangelegd tussen de bergen rondom Port Louis. De hoofdtribune is klassiek en er zijn prima faciliteiten en mogelijkheden om te eten en te drinken onder de tibune. Je kan ook typisch Mauritiaans eten vinden in de stalletjes in het midden van de racetrack. Zorg wel dat je op tijd een plekje bemachtigd om de race te kunnen zien! Tijdens de races, wanneer de finish in zicht is gaat de menigte los. Al bij al is een bezoek aan Champs de Mars racetrack een vermakelijk uitje, of je nou wel of niet wilt gokken.

Hoe werkt het?

Als je wilt gokken moet je eerst een ticket kopen. Er zijn superveel stalletjes te vinden waar je deze kan kopen. Allereerst kies je jouw paard uit waar je je geld op gaat inzetten. Op tv-schermen kan je zien welke paarden (met mooie namen zoals Desert Sheikh of Mr. Brightside) gaan rennen en wat de kansverdeling is. Het paard met het laagste bedrag heeft de beste kansen om te winnen en het paard met het hoogste bedrag heeft de laagste kans op winnen.
Aan de balie geef je het paard door en hoeveel geld je wilt inzetten en betaal je. Je ontvangt je ticket. Hiermee kan je je winst ophalen als je hebt gewonnen. Hiervoor moet je wel naar hetzelfde stalletje gaan als waar je je ticket hebt gekocht.

Race seizoen

Een paar maanden per jaar is de racetrack gesloten. Van november/december tot maart zijn er geen races. Wanneer je Mauritius in maart bezoekt, moet je er zeker voor zorgen dat je naar de opening van het race seizoen gaat! Bekijk het race-schema hier.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om Champs de Mars racetrack te bereiken is door de A1 of M2 richting Caudan/Waterfront aan te rijden. Rij vanaf daar richting Place d’Armes (dit is een weg die je kan herkennen doordat er een voetgangersgedeelte in het midden van de weg zit). Deze weg gaat naar Champs de Mars. Je kan binnen de racetrack parkeren of in de straten eromheen. Je kan ook parkeren in de parkeergarage van Caudan en te voet naar Champs de Mars gaan.

Locatie

[geo_mashup_map]

Categories
Cultuur, Feature, Sport, Vermaak