7 Cascades (7 watervallen)

Feature
// 01/04/2016

De 7 cascades is een stukje Mauritius dat je moet zien als je in Mauritius bent. De 7 cascades zijn 7 watervallen onder elkaar in een vallei tussen Curepipe en Black River Gorges. De 7 cascades staan ook bekend als de Tamarind falls. De ene is beter bereikbaar dan de ander, maar ze zijn allemaal prachtig om te zien. Ideaal als je van hiken of abseilen houdt!

Wow..!

Als je de foto’s al mooi vind moet je me geloven dat het in het echt nog veel mooier is. Het is een natuurwonder hoe de watervallen zo mooi in een groene vallei onder elkaar liggen. En dan zie je er ook nog de tropische zeevogel van Mauritius rond vliegen. Je zult genieten! Zoals meerdere plekken op Mauritius zijn de 7 cascades nog 100% natuur.. Geen hekken of aangelegde paden dus!

Hiken of abseilen door de 7 cascades?

Er zijn 7 watervallen, maar je zult erachter komen dat alleen de eerste 3 gemakkelijk te bereiken zijn als je hikt. De vierde is al wat moeilijker, omdat je via een boom omlaag moet klimmen om er te komen (of van de waterval naar beneden springen). Vanaf de vierde waterval is er weer een pad omhoog naar de top. Voor diegenen die deze ongekende vallei ultiem willen beleven kan je een tour regelen om alle 7 watervallen te abseilen.

How to get to the 7 cascades?

Het startpunt is naarbij het dorpje Henrietta. Je kan jezelf hierheen navigeren (d.m.v. de off-line HERE app) door de 7 cascades restaurant and lodges aan te houden. Vlak voordat je bij het restaurant bent zie je aan je linkerhand een Hindu tempel. Aan de andere kant hiervan kan je parkeren. Vanaf daar loopt ook een pad naar de eerste waterval, maar dit pad is wel moeilijk te vinden. Er zijn op het parkeerplekje borden met “7 cascades “waarop pijlen staan, maar deze leiden naar het restaurant, waar verwacht wordt dat je een gids huurt. Het pad naar de watervallen is precies in de tegenovergestelde richting van de bordjes.

We adviseren om een gids te nemen, maar het is niet onmogelijk om zelf te gaan. Vanaf de parkeerplek loop je naar een zand-pad richting de bomen. Als je deze volgt kom je bij een ander pad dat omlaag loopt naar de eerste waterval. Dit is het hoogste punt van de 7 cascades. Het uitzicht is hier al prachtig en je zult merken dat vanaf elke waterval het uitzicht weer anders is. Vanaf de eerste waterval moet je over het water heen want aan de andere kant is het pad dat omlaag loopt naar de tweede waterval. Vanaf daar kan je het pad niet missen.

Locatie

[geo_mashup_map]